Vlinder- en insectentuin

Wat aanvankelijk bedoeld was om via graanakkertjes inzicht te geven in ons dagelijks voedsel, moesten we vaststellen dat deze poging op een mislukking is uitgelopen. De oorspronkelijke, oude graanrassen konden we niet in kleine verpakkingen vinden. In goed overleg werd besloten om dit gedeelte van het complex om te bouwen tot een tuin waarin het goed toeven is voor vlinders en andere insecten.

Er kwam een insectenmuur, gemaakt van verschillende materialen vol schuil- en nestelgelegenheden. Modderpoeltjes bieden er mogelijkheden voor o.a. salamanders. Inmiddels groeit er ook de moerasorchis. Vele soorten vlinderstruiken en hedera’s spelen graag als gastheer. Een bordje vertelt de bezoeker wat hij of zij kan verwachten wanneer men over het houtsnipperpad loopt..

Ook is er een steenpyramide, gevuld met zand. Aan de zandsporen en openingen is duidelijk te zien dat diverse insecten hier hun thuis hebben gevonden. Om dit deel af te scheiden van o.a. de jeu de boulesbanen, is er een hekwerkje gevlochten van wilgentenen en staat er, eveneens van wilgentenen gemaakt, een speelhut voor kinderen.

We kunnen niet anders dan vaststellen dat deze verandering een hele goede is geweest. En zeker van invloed bij het behalen van de vierde stip.